ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αριθ. 23/2016 (Εορτασμός ημέρας Πολύτεκνης Οικογένειας 2016)

Σέρρες, 8 Νοεμβρίου 2016
Αριθ. Πρωτ. ΕΞ/23

Θέμα: «Εορτασμός ημέρας Πολύτεκνης Οικογένειας 2016»

Πλήθος πολύτεκνων, και όχι μόνο, οικογενειών τίμησε με την παρουσία του την ημέρα Πολύτεκνης Οικογένειας που γιορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πολυτέκνων Σερρών «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός» με αφορμή τη μνήμη των μαρτύρων, Πολύτεκνων συζύγων, Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά μαρτυρησάντων τέκνων τους, ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και πλήθος κόσμου.

Του Ιερού Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Δημήτριος. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος απηύθυνε λόγους οικοδομής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ευλογία της παρουσίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας του αποτμήματος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας και της αδιαφθόρου δεξιάς χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Αμφότερα τα ιερά κειμήλια αποτέλεσαν ήδη από την προηγούμενη μέρα πηγή ευλογίας και ενισχύσεως για τον πιστό λαό των Σερρών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από τα παιδικά χαμόγελα και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Στην αρχή τον λόγο έλαβε ο εφημέριος του Ναού, πρωτ. π. Ανδρέας Βογιατζής, ο οποίος εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογία του στην Πολύτεκνη Οικογένεια και την Ένωση Πολυτέκνων Σερρών, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης της Πολυτεκνίας ως διεξόδου στη δημογραφική ασφυξία και παρακμή.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πολυτέκνων Σερρών, οι οποίοι παρακάλεσαν τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου να του μεταφέρει τις ειλικρινείς ευχαριστίες όλων για τη στήριξη και την ευλογία του, ενώ ευχαρίστησαν και τον π. Ανδρέα για τη ζεστή φιλοξενία.

Κατόπιν, έγινε εκτενής αναφορά στις επισημάνσεις της εφετινής εγκυκλίου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3301&Itemid=2 η οποία, μεταξύ των άλλων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σύγχρονη μορφή γενοκτονίας που απειλεί την πατρίδα μας, που δεν είναι άλλη από τον δημογραφικό μαρασμό. Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πολυτέκνων Σερρών ήρθε η ώρα να αρθούν οι αδικίες των προηγούμενων ετών, να αποσυρθούν οι νόμοι κατά των Πολυτέκνων και της οικογένειας γενικότερα, και να δείξει η Πολιτεία πραγματικό ενδιαφέρον για την οικογένεια και δη την Πολύτεκνη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, ακόμη, στη συλλογή υπογραφών (από Πολύτεκνους και μη) για την προστασία του θεσμού του Γάμου και της Οικογένειας στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά». Τονίστηκε πως, όσον αφορά στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της ΑΣΠΕ και των αναγνωρισμένων από αυτήν Πολυτεκνικών σωματείων, όπως είναι στις Σέρρες η Ένωσή μας. Η δε προθεσμία εκπνέει στις 10 Δεκεμβρίου (βλ. https://polyteknia.gr/μαμά-μπαμπάς-και-παιδιά-μαζί-ας-στηρ/). Οι παριστάμενοι υπέγραψαν τα σχετικά έντυπα, ενώ ενημερώθηκαν για την επικείμενη πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης στήριξης του θεσμού της Οικογένειας, εντός του Νοεμβρίου. Πλήρης ενημέρωση επί του θέματος θα υπάρξει σε επόμενο δελτίο τύπου.

Η ενημέρωση των παρισταμένων συνεχίστηκε σε σχέση με τις εξελίξεις στο χώρο της Πολυτεκνίας σε τοπικό επίπεδο. Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν πως η πορεία της Ένωσης θα συνεχίσει να είναι ενωτική, αταλάντευτη, ανιδιοτελής, ανοικτή στην τοπική κοινωνία, με μόνο γνώμονα το καλό των Πολυτέκνων και της Οικογενείας γενικότερα.

Η εκδήλωση έκλεισε με το κέρασμα των παρευρισκομένων οι οποίοι έφυγαν από την εκδήλωση χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

Η ΕΠΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις πολύτεκνες μητέρες που με υπομονή και αγάπη προσέφεραν τη διακονία τους και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !

Υ.Γ. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό σε μορφή jpg.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Ξ. Μπεριντζής                                                              Ι. Κιορίδης

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ :

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  3. ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

 

img_20161106_101920

img_20161106_102305

img_20161106_103301

img_20161106_105718

img_20161106_110038

img_20161106_110106

img_20161106_110430

img_20161106_110538

img_20161106_110632

img_20161106_111238