Γιορτή για την Πολύτεκνη Οικογένεια-βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σέρρες, 3 Ιανουαρίου 2016

Αριθ. Πρωτ. ΕΞ/4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Γιορτή για την Πολύτεκνη Οικογένεια-βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ»

Πλήθος πολύτεκνων, και όχι μόνο, οικογενειών τίμησε με την παρουσία του την ειδική εκδήλωση για την Πολύτεκνη Οικογένεια η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Φίλιππος-Ξενία στις Σέρρες, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πολυτέκνων Σερρών «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός», ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκ μέρους των κ.κ. Παναγιωτίδη και Κιορίδη, Προέδρου και Γεν. Γραμματέα αυτής αντίστοιχα. Στους σύντομους χαιρετισμούς τους οι υπεύθυνοι της Ε.Π.Σ. προέβησαν σε μία αναδρομή στην πορεία της Ενώσεως στα Πολυτεκνικά πράγματα τονίζοντας πως είναι ο μοναδικός στις Σέρρες αναγνωρισμένος από την Α.Σ.Π.Ε. Πολυτεκνικός φορέας με ό, τι αυτό συνεπάγεται (απονομή Πολυτεκνικής ιδιότητος, νόμιμη θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων-πάσο με το ειδικό επικολλημένο ένσημο κ.λ.π.). Επιπλέον, τόνισαν τη σημασία της διοργανωθείσας εκδηλώσεως σε μία εποχή κατά την οποία η Οικογένεια βάλλεται παντοιοτρόπως και προσέθεσαν πως η βράβευση των τέκνων πολύτεκνων οικογενειών-μελών της Ε.Π.Σ. γίνεται φέτος για πρώτη φορά στις Σέρρες από Πολυτεκνικό φορέα ως ελάχιστη ένδειξη οφειλόμενης τιμής στους τιμώμενους και τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια εκλήθη στο βήμα ο Πρωτ. π. Παναγιώτης Κουτσίδης ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. κ. Θεολόγου, ο οποίος ανέπτυξε σύντομα το θέμα: «Χριστούγεννα με τον Χριστό». Αρχικά ο π. Παναγιώτης, υπερπολύτεκνος και ο ίδιος, μετέφερε στους παρισταμένους την αγάπη του Σεβασμιωτάτου και τη στήριξη του προς τις Πολύτεκνες Οικογένειες και το έργο της Ε.Π.Σ. Στη σύντομη, αλλά μεστή παρέμβασή του ο π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στη γενικότερη προσπάθεια αποχριστιανισμού των εορτών και την εκκοσμίκευσή τους. «Μόνη λύση είναι να απλώσουμε το χέρι και να δεχτούμε τα δώρα που ο Χριστός μάς δίνει», τόνισε με έμφαση. Μόνον έτσι θα βιώσουμε το βαθύτερο πνεύμα των Χριστουγέννων. Κλείνοντας ο π. Παναγιώτης ευχήθηκε στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες καλή πρόοδο στο νέο τους ξεκίνημα, με αγάπη στον Χριστό και την Πατρίδα.

Κατόπιν, ακολούθησε δεύτερη σύντομη ομιλία από τον κ. Κυριάκο Γεωργιάδη, φιλόλογο-Πρόεδρο της Ενώσεως για την Ανάδειξη και την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας με θέμα: «Πολυτεκνία: η απάντηση του λαού μας στα δεινά της Τουρκοκρατίας». Ο κ. Γεωργιάδης στην εμπεριστατωμένη και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη παρέμβασή του σημείωσε πως η ιστορία του λαού μας ήδη από τα χρόνια της Ρωμαιοκρατίας έως και την Άλωση της Πόλης δείχνει πως η δημογραφική παρακμή και κατάρρευση ήταν πάντοτε αλληλένδετη με την απώλεια της ελευθερίας και την υποδούλωσή του σε ξένους δυνάστες. Μέσα στο σκοτάδι της Τουρκοκρατίας και παρά τους εξισλαμισμούς, τις σφαγές και τα πάσης φύσεως δεινά, ο λαός μας κρατήθηκε δημογραφικά όρθιος χάρη στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Κλείνοντας, προέτρεψε τα νέα παιδιά που τώρα άνοιξαν τα φτερά τους στα Πανεπιστήμια να διαβάζουν την Ιστορία της πατρίδας μας και να κάνουν το παν για να ανατάξουν το κλίμα κατάρρευσης που και τώρα διαπερνά το έθνος και την κοινωνία μας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι 72 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, τέκνα μελών της Ε.Π.Σ. που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2015.
Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν:

α. ειδικό χρηστικό και καλαίσθητο δώρο, προσφορά της Σερραϊκής Επιχειρήσεως «Κρι-κρι» το οποίο φιλοτέχνησαν τα παιδιά των εργαστηρίων του Κέντρου Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Α.Α.ΜΕ.Α Σερρών). Ευχαριστούμε θερμά το Κρι-κρι και το ΚΑΑΜΕΑ, και από τη θέση αυτή.
β. Ξύλινη εικόνα του Προστάτου της Ε.Π.Σ. «Αγίου Λουκά του Ιατρού», προσφορά της Ενώσεως.
γ. Ειδικός έπαινος.

Τα δώρα απένειμαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών, κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών, κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο π. Παναγιώτης Κουτσίδης, η κα. Στυλιανή Ούτσιου, διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Σερρών ως εκπρόσωπος του Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Σερρών κ. Μπουλάκή, ο κ. Γεωργιάδης και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.

Όλοι τους ευχήθηκαν τα καλύτερα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους, σημειώνοντας πως για τα παιδιά που προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν, δεν τελείωσε τίποτε. Ο αγώνας συνεχίζεται και εύχονται στην επόμενη βράβευση να είναι και αυτοί ανάμεσά μας.

Μετά την βράβευση το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πολυτέκνων Σερρών, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους των Αρχών για τη στήριξή τους στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Όπως σημείωσαν, ήρθε η ώρα να αρθούν οι αδικίες των προηγούμενων ετών, να αποσυρθούν οι νόμοι κατά των Πολυτέκνων και της οικογένειας γενικότερα, και να δείξει η Πολιτεία πραγματικό ενδιαφέρον για την οικογένεια και δη την Πολύτεκνη.

Από την πλευρά της, η Ε.Π.Σ. θα συνεχίσει να είναι ενωτική, αταλάντευτη, ανιδιοτελής, ανοικτή στην τοπική κοινωνία, με μόνο γνώμονα το καλό των Πολυτέκνων και της Οικογενείας γενικότερα.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση στον ίδιο χώρο με τη συμμετοχή των επισήμων και όλων των παρισταμένων.

Η Ε.Π.Σ. ευχαριστεί το Ξενοδοχείο Φίλιππος-Ξενία για την ζεστή φιλοξενία και την επιχείρηση «Γατίδης» για την προσφορά των εδεσμάτων της δεξίωσης.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !

Υ.Γ. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό σε μορφή jpg.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Π. Παναγιωτίδης                                                           Ι. Κιορίδης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ :
1. ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ
2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
3. ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ