ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αριθ. 63/2015 (Εορτασμός ημέρας Πολύτεκνης Οικογένειας 2015)

Σέρρες, 4 Νοεμβρίου 2015
Αριθ. Πρωτ. ΕΞ/63

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Εορτασμός ημέρας Πολύτεκνης Οικογένειας 2015»

Πλήθος πολύτεκνων και όχι μόνο οικογενειών τίμησε με την παρουσία του την ημέρα Πολύτεκνης Οικογένειας που γιορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα Σερρών.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πολυτέκνων Σερρών με αφορμή τη μνήμη των μαρτύρων, Πολύτεκνων συζύγων, Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά μαρτυρησάντων τέκνων τους, ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε δεξίωση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή των επισήμων και φυσικά των ίδιων των πολυτέκνων. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από τα παιδικά χαμόγελα και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Μωυσιάδης χαρακτήρισε τους Πολύτεκνους ως «Σταυροφόρους για να παραμείνει η Ελλάδα όρθια». Και πρόσθεσε πως «σε μια εποχή που κινδυνεύουμε με την υπογεννητικότητα να χάσουμε τη φυσιογνωμία μας, αυτοί σηκώνουν το Σταυρό και, παρά τα προβλήματα, τολμούν και συνεχίζουν».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σερρών, κ. Αγγελίδης, τόνισε πως οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι Πολύτεκνοι στην πατρίδα και την κοινωνία είναι πολύ μεγάλες και ζήτησε από τους Πολύτεκνους να συνεχίσουν να έχουν τις αντοχές που έχουν.

Αμφότεροι οι επίσημοι, αφού ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά στις πολύτεκνες οικογένειες, υποσχέθηκαν να τις βοηθήσουν στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πολυτέκνων Σερρών, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους των Αρχών για τη στήριξή τους στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Αρχικά αναφέρθηκαν στο Βίο και το Μαρτύριο των τιμωμένων Αγίων, ενώ στη συνέχεια υπήρξε εκτενής αναφορά στην εγκύκλιο αρ. 5/2015 της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) η οποία, μεταξύ των άλλων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σύγχρονη μορφή γενοκτονίας που απειλεί την πατρίδα μας, που δεν είναι άλλη από τον δημογραφικό μαρασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 2013 έως σήμερα, μία πόλη περίπου 60.000 κατοίκων χάθηκε εξαιτίας του αρνητικού ισοζυγίου γεννήσεων-θανάτων. Μάλιστα, το 2030 οι άνω των 65 θα αποτελούν το 30% του πληθυσμού με προφανείς συνέπειες για τη βιωσιμότητα του παραπαίοντος ασφαλιστικού συστήματος. Καθίσταται, έτσι, επίκαιρο το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής του 1993 σύμφωνα με το οποίο «..το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις..εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους». Θα πρέπει, λοιπόν, η Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πολυτέκνων Σερρών ήρθε η ώρα να αρθούν οι αδικίες των προηγούμενων ετών, να αποσυρθούν οι νόμοι κατά των Πολυτέκνων και της οικογένειας γενικότερα, και να δείξει η Πολιτεία πραγματικό ενδιαφέρον για την οικογένεια και δη την Πολύτεκνη.

Η ενημέρωση των παρισταμένων συνεχίστηκε σε σχέση με τις εξελίξεις στο χώρο της Πολυτεκνίας σε τοπικό επίπεδο. Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν πως η πορεία της Ένωσης θα συνεχίσει να είναι ενωτική, αταλάντευτη, ανιδιοτελής, ανοικτή στην τοπική κοινωνία, με μόνο γνώμονα το καλό των Πολυτέκνων και της Οικογενείας γενικότερα.

Η εκδήλωση έκλεισε με το κέρασμα των παρευρισκομένων οι οποίοι έφυγαν από την εκδήλωση χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

Η ΕΠΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις πολύτεκνες οικογένειες που προσέφεραν χειροποίητα εδέσματα αλλά και τις πολύτεκνες μητέρες που με υπομονή και αγάπη προσέφεραν τη διακονία τους και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !

Υ.Γ. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό σε μορφή jpg.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
Π. Παναγιωτίδης                                                          Ι. Κιορίδης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ :
1. ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ
2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
3. ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

IMG_20151101_112901

IMG_20151101_110316_5CS

IMG_20151101_110210_12CS

IMG_20151101_110154_1CS

IMG_20151101_104609_5CS

IMG_20151101_103114_2CS

IMG_20151101_103045

IMG_20151101_100324_1CS