Μιλάει το χριστουγεννιάτικο δέντρο

christmas-treeΠέρυσι, με φτιάξατε ψεύτικο. Πλαστικό έλατο. Και σεις φαίνεστε για αληθινοί χριστιανοί, μα είστε ψεύτικοι. Πλαστικοί χριστιανοί. Υποκριτικά γιορτάζετε. Στα χείλη ο Χριστός. Στην καρδιά ο Διάβολος.

Φέτος, με κατεβάσατε από τα ψηλά βουνά. Με ξεριζώσατε. Αποψιλώσατε τα δάση. Έτσι έχετε αποψιλώσει τη ζωή σας. Ξεριζωμένη η πίστη. Τι θα την κάνετε τη νέα γενιά χωρίς πίστη;

Μου στήσατε στη βάση και μια φάτνη. Φάτνες όμως δεν θέλετε στα σπίτια σας. Κούνιες παιδιών δεν φιλοξενείτε. Αφήσατε και πάλι τον Ηρώδη και μπήκε στο σπίτι σας κι έσφαξε το μικρό Χριστό, που ήθελε να γεννηθεί στην οικογένειά σας. Πετάξτε την ψεύτικη φάτνη! Δεν υποφέρω την υποκρισία σας. Όπως δεν αντέχω να γιορτάζετε την “Παγκόσμια ημέρα του παιδιού”, όταν στραγγαλίζετε το δικαίωμα του παιδιού για ζωή!

Μου βάλατε και μουσική. Ακούγεται το “Άγια Νύχτα…”. Και η ζωή σας έγινε σατανική νύχτα. Σε λίγο θ’ αντηχήσουν εκκωφαντικές μουσικές. Ακόμα και τη νύχτα των Χριστουγέννων, που ακούγεται η αγγελική χορωδία κι οι χριστιανοί ετοιμάζονται να πάνε στην εκκλησία, σεις στο ρεβεγιόν σας θ’ αποτελείτε τη σατανική παραφωνία.

Και λαμπιόνια μου ανάψατε. Κι αναβοσβήνουν. Κάτι άλλα φώτα όμως έχουν σβήσει. Διακοπή ρεύματος. Καμμιά σύνδεση με το Φως, με τ’ Άστρο της Βηθλεέμ… Τούτη τη Νύχτα τη χριστουγεννιάτικη ανάβει ο προβολέας του Ουρανού. Γιατί κλείνετε ερμητικά το παραθύρι της ψυχής σας;

Στην κορφή μου βάλατε κι ένα ψεύτικο άστρο. Δεν βλέπω νάχετε ταπείνωση σαν τους μάγους. Δεν θαυμάζετε “Αυτού τον Αστέρα”. Θαμπώνεστε απ’ άλλα άστρα, της “τέχνης”, της μπάλας, της πολιτικής, της διαφθοράς! Ζητάτε την πορεία σας στην τύχη, που χαράζουν οι βλακείες στους αστερισμούς και τα ζώδια.

Μου κρεμάσατε κι αγγελούδια χάρτινα. Άγγελοι στην κόλαση; Στις κραυγές του μίσους, στα χαχανητά της ξέφρενης ζωής, στους κρότους των όπλων, στις κλαγγές της αθεϊστικής μανίας, χάνεται το τραγούδι της ειρήνης, που τραγούδησαν οι άγγελοι τη νύχτα εκείνη τη μεγάλη.

Σε λίγο θα με πετάξετε στ’ άχρηστα. Όπως έχετε πετάξει τα ιδανικά, την αγάπη και την ειρήνη, στη χωματερή της σκοπιμότητας, της αδικίας!

Σας εύχομαι αλλιώτικα Χριστούγεννα!

(Από το περιοδικό “Ιωάννης ο Βαπτιστής”)

Το παραπάνω κείμενο μοιράστηκε κατά χιλιάδες το Δεκέμβριο του 2008 στην Πλατεία Αριστοτέλους και την Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη της Θεσσαλονίκης.

πηγή: www.xfd.gr