Εορτασμός ημέρας πολύτεκνης οικογένειας 2023

Πλήθος πολυτέκνων, και όχι μόνο, οικογενειών τίμησε με την παρουσία του την ημέρα πολύτεκνης οικογένειας που γιορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Σερρών.

Η εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πολυτέκνων Σερρών «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός», με αφορμή την μνήμη των μαρτύρων, πολύτεκνων συζύγων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά μαρτυρησάντων τέκνων τους, ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν επίσης, οι βουλευτές Σερρών κύριοι Χατζηβασιλείου Αναστάσιος (Τάσος) και Λεονταρίδης Θεόφιλος και πλήθος κόσμου.

Ο π. Φίλιππος εφημέριος του Ι.Ν. στον θείο λόγο που κήρυξε, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο γενναίο φρόνημα των πολυτέκνων που στηρίζουν την πατρίδα μας εν μέσω της πνευματικής και όχι μόνο κρίσης που την μαστίζει, ενώ υπογράμμισε το χρέος και συνταγματικό καθήκον που έχει η πολιτεία να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια στον καθημερινό της αγώνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από τα παιδικά χαμόγελα και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ανταλλάξουν απόψεΟ π. Φίλιππος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας στην πολύτεκνη οικογένεια και στην Ένωση Πολυτέκνων Σερρών, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης της πολυτεκνίας, ως διεξόδου στην δημογραφική ασφυξία και παρακμή.

Κατόπιν έγινε εκτενής αναφορά στις επισημάνσεις της εφετινής εγκυκλίου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) η οποία καταδεικνύει εμπεριστατωμένα και αναλυτικά τα προβλήματα και τα μέτρα στήριξης που πρέπει να πάρει η πολιτεία δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον για την οικογένεια και δη την πολύτεκνη, από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μπεριντζή Ξενοφώντα.

Οι παριστάμενοι βουλευτές κύριοι Χατζηβασιλείου Αναστάσιος και Λεονταρίδης Θεόφιλος άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την πολυμελή οικογένεια. Υποσχέθηκαν να συμβάλλουν στην επίλυσή τους και ευχήθηκαν υγεία δύναμη και προκοπή, σε όλους. Τους ευχαριστούμε θερμώς για τις ευχές τους και για την τιμή που μας έκαναν να τιμήσουν με την παρουσία τους την γιορτή μας.

Η ΕΠΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει επίσης τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Σερρών π. Φίλιππο που αγκάλιασε με αγάπη και στοργή την γιορτή μας καθώς και τις πολύτεκνες μητέρες που με υπομονή και αγάπη πρόσφεραν την διακονία τους και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.